RIJTJESWONING – WATERINGEN

Door de geboorte van een zoon en dochter groeide het gezin van de familie Stans in Wateringen uit haar woning. Verhuizen was geen optie en het uitbreiden van de woning aan de voorzijde was “volgens de buren niet mogelijk”.

Bestemmingsplan en vergunning
Na beoordeling van het bestemmingsplan en een overleg met de gemeente Westland bleek dat de woning via een vrijstelling in het bestemmingsplan toch aan de voorkant uitgebouwd kon worden. Zo kon de keuken naar de voorgevelzijde van de woning en de woonkamer naar de tuinzijde. Dit was voor de opdrachtgevers het moment om mij te vragen een plan uit te werken voor een verbouwing.

Het plan voorzag in de realisatie van een uitbouw aan de voor- en achterzijde van de woning. Voor de uitbouw aan de voorzijde is een vergunning aangevraagd. De uitbouw aan de achterzijde was vergunningsvrij.

Aanbesteding
Gedurende het vergunningentraject is er in overleg met de opdrachtgevers een selectie gemaakt van een aantal lokale aannemers die uiteindelijk zijn uitgenodigd om een offerte uit te brengen. De aannemer met de beste aanbieding heeft op basis van een door mij opgestelde aannemingsovereenkomst opdracht gekregen voor de verbouwing van de woning.

Planning:
De verbouwing heeft circa 2,5 maand geduurd en is succesvol opgeleverd.

Status project: Afgerond

Meer info:
Bron foto’s nieuwe situatie: Olsthoorn Makelaars

Wil je ook ontzorgd worden bij het duurzaam (en energiezuinig) verbouwen of renoveren van een bestaande woning? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER
×