MONUMENTALE VERBOUWING – HAARLEM

verbouwing monument Haarlem bouwbegeleider bouwbegeleiding adviseur architect aannemer Burgy VVKH renovatie

Een gezin uit Haarlem kwam eind 2023 via via met mij in contact. Het gesprek ging over hun verbouwingsplannen voor een ca. 450m2 grote monumentale woning in het centrum van Haarlem. Er was inmiddels een ontwerp, een vergunning en een aannemer in beeld. Nu nog de contractonderhandelingen en de bouw.

Werkzaamheden LENCO Zelfbouw Support
Het begeleiden van de opdrachtgever bij de realisatie van de monumentale verbouwing. Advies bij de opdrachtverlening aan de aannemer. Het uitvoeren van periodieke bouwcontroles, het bijstaan van de opdrachtgever tijdens de bouwvergaderingen en het beoordelen van meer- en minderwerk.

Bijzonderheden:
De woning uit ca. 1907 met voor- en achterhuis wordt volledig verbouwd en verduurzaamd. De daken, gevels en vloeren worden grotendeels geïsoleerd met Isovlas isolatie. De houten gevelkozijnen worden voorzien van vacuümglas, achterzetramen of isolatieglas. De woning wordt van het gas afgehaald en zal worden verwarmd met een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming en er komt een gebalanceerd ventilatiesysteem. In de woning bevindt zich een monumentale entree met trappenhuis en er zijn diverse monumentale ruimten en afwerkingen die voor zover mogelijk in ere worden hersteld. Aan de achterzijde van de woning is een grote garage en een patio aanwezig. Op de schuine en platte daken komen PV panelen.

Isovlas isolatie:
Vlasisolatie (vlaswol) wordt gemaakt van restmateriaal (korte vezels) uit de productie van linnen (lange vezels). De grondstof vlas groeit snel en heeft nauwelijks kunstmatige meststoffen en bestrijdingsmiddelen nodig. Hierdoor heeft het een lage milieuimpact. Vlasisolatie is vochtregulerend en kan gebruikt worden in damp-open constructies. Het is recyclebaar en het hoge warmte accumulerend vermogen (faseverschuiving) zorgt ervoor dat koelte wordt vastgehouden in de zomer en warmte in de winter.

Planning:
Realisatie en oplevering: 2024-2025

Projectpartijen:
Architect: Studio VVKH
Aannemer: Burgy

Status project: In uitvoering

Wil je ook ontzorgd worden bij het duurzaam verbouwen of renoveren van een monumentale woning? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×