RENOVATIE WONING – ROTTERDAM

Een jong stel uit Rotterdam vroeg een bevriende architect om een uitdagend ontwerp te maken voor de renovatie en uitbreiding van hun huurwoning. Het pand stamt uit het begin van de vorige eeuw. Ik ben gevraagd hen te begeleiden met de aanbesteding en de uitvoering van het project.

In 2016 was ik een van de professionals voor de Speeddate “Pak je Ruimte” van de gemeente Rotterdam. Daar kwam ik in contact met een Rotterdams stel dat plannen had voor de aankoop en renovatie van hun huurappartement in het centrum van Rotterdam. Later heeft het stel het eigendom verkregen van het appartement en ze kochten daar meteen de begane grond verdieping bij.

Ontwerp
De eigenaren hebben een bevriende architect en interieurarchitect ingeschakeld voor het maken van een ontwerp. Het plan was om de begane grond en eerste verdieping volledig te strippen, samen te voegen en opnieuw in te richten.

Centraal in de woning is plaats gemaakt voor een echte ‘eyecatcher’, een nieuwe monumentale trap met bijbehorende boekenkast. Ter plaatse van de achtergevel is een hypermoderne uitbouw gerealiseerd. Van het ontwerp is door mij een kostenraming gemaakt zodat het voorafgaand aan de offerteaanvraag getoetst kon worden aan het beschikbare budget.

Aanbesteding
Er zijn gesprekken en onderhandelingen gevoerd met diverse aannemers waarna een aannemingsovereenkomst is getekend met aannemersbedrijf Verhoeven Bouw T uit Rotterdam.

Werkzaamheden:
LENCO Zelfbouw Support heeft de opdrachtgevers ondersteund bij het maken van keuzes en de bouwbegeleiding verzorgt. Van ieder bouwbezoek werd een verslag met foto’s en actiepunten gemaakt.

Onder begeleiding van LENCO Zelfbouw Support heeft inmiddels een succesvolle oplevering aan de opdrachtgevers plaatsgevonden.

Status project: Opgeleverd

Meer info:
Bron impressie(s): Studio Prototypes
Artikel met foto’s op website “In de Buurt – Rotterdam”: Binnenkijken in Rotterdam
Publicatie op website interieurarchitect Eveline Withagen: Woonhuis Berkelselaan Rotterdam

Wil je ook ontzorgd worden bij het duurzaam (en energiezuinig) verbouwen of renoveren van een bestaande woning? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×