RENOVATIE DUINVILLA – BERGEN AAN ZEE

LENCO Zelfbouw Support heeft opdracht verkregen van de familie Hoornstra/Meurs om hen te begeleiden bij de renovatie van een vijftiger jaren woning tot een luxe beach-house in de duinen bij Bergen aan Zee.

De woning ligt op een prachtige plek met uitzicht over het duinlandschap. Het was de wens van de familie om de woning volledig te moderniseren. Dit betekent dat de schil van de woning goed moest worden geïsoleerd en er nieuwe installaties aangebracht moesten worden. Daarnaast was het een eis om afscheid te nemen van de hokkerige indeling en is hiervoor een nieuwe overzichtelijke indeling met veel daglicht in de plaats gekomen.

Plan van aanpak en programma van eisen
Op basis van het gesprek met de familie is een plan van aanpak voor de renovatie opgesteld. Onderdeel daarvan was het uitvoeren van een bouwtechnische opname van de woning. Hierbij zijn een aantal (ernstige) gebreken aan het casco geconstateerd die bij de renovatie van de woning konden worden hersteld. Daarnaast is een programma van eisen opgesteld met een overzicht van de wensen en eisen aan de renovatie.

Ontwerp architect en aanvraag vergunning
Op basis van het bouwtechnisch rapport, het programma van eisen, een overall planning en een budget is een aantal architecten uitgenodigd om een offerte uit te brengen en hun ontwerpvisie te geven over de opgave. De keuze is gevallen op architect Sander Douma Architecten uit Stompetoren.

Er is in samenwerking met Sander Douma Architecten een definitief ontwerp tot stand gekomen op basis waarvan onder andere een omgevingsvergunning is verkregen. Er zijn aansluitend diverse aannemers benaderd waarna uiteindelijk aannemersbedrijf Pieter de Boer opdracht heeft gekregen om de totale renovatie in bouwteam uit te voeren.

Planning uitvoering:
Nadat de eigenaren een groot deel van het inwendige sloopwerk gereed hadden is het team van Pieter de Boer in het voorjaar van 2018 gestart met de uitvoering van de totale renovatie. De oplevering van de woningrenovatie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Werkzaamheden:
LENCO Zelfbouw Support verzorgde proces- en bouwbegeleiding van het begin van het project tot en met de oplevering.

Status project: Opgeleverd

Info:
Architect: Sander Douma Architecten
Aannemer: Pieter de Boer

Bron impressie(s): Sander Douma Architecten

Wil je ook ontzorgd worden bij het duurzaam (en energiezuinig) verbouwen of renoveren van een bestaande woning? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×