NIEUWBOUW SIP WONING – DEN HOORN

IBB sip optibouw kingspan tek zelfbouw architect peeman bouw jeroen boogaard den hoorn zuid-holland bouwbegeleider bouwbegeleiding mediation kavel woning vrijstaand villa zelfbouw kavels goemaat metselwerk hsb houtskeletbouw IBB sip optibouw kingspan tek zelfbouw architect peeman bouw jeroen boogaard den hoorn zuid-holland bouwbegeleider bouwbegeleiding mediation kavel woning vrijstaand villa zelfbouw kavels goemaat metselwerk hsb houtskeletbouw IBB sip optibouw kingspan tek zelfbouw architect peeman bouw jeroen boogaard den hoorn zuid-holland bouwbegeleider bouwbegeleiding mediation kavel woning vrijstaand villa zelfbouw kavels goemaat metselwerk hsb houtskeletbouw IBB sip optibouw kingspan tek zelfbouw architect peeman bouw jeroen boogaard den hoorn zuid-holland bouwbegeleider bouwbegeleiding mediation kavel woning vrijstaand villa zelfbouw kavels goemaat metselwerk hsb houtskeletbouw IBB sip optibouw kingspan tek zelfbouw architect peeman bouw jeroen boogaard den hoorn zuid-holland bouwbegeleider bouwbegeleiding mediation kavel woning vrijstaand villa zelfbouw kavels goemaat metselwerk hsb houtskeletbouw

De opdrachtgevers van dit project kochten in Den Hoorn (ZH) een kavel met een jaren ’70 bungalow daarop. Het plan was om de woning te slopen en een even grote nieuwe woning met twee vergunningsvrije uitbouwen daarvoor in de plaats te zetten.

Bij de opdrachtgevers kwamen er gedurende het bouwproces al snel twijfels over de geleverde kwaliteit van de aannemer. LENCO Zelfbouw Support werd halverwege de bouwwerkzaamheden gevraagd om het bouwproces weer op gang te helpen.

Werkzaamheden LENCO Zelfbouw Support:
Begeleiding van de opdrachtgevers in de gesprekken met de aannemer om de kwaliteit van het werk te waarborgen. Bouwbezoeken op belangrijke momenten gedurende de bouw van de woning om het werk van de aannemer te bespreken en de discussiepunten over de kwaliteit af te handelen. Voorschouw, oplevering en afhandeling meer- en minderwerk.

Bijzonderheden:
De uitdaging bij dit project was om binnen de beschikbare ruimte zoveel mogelijk vloeroppervlak te creëren. Er is daarom door de opdrachtgevers gekozen voor een bouwsysteem met Structural Insulated Panels (SIP). Deze prefab sandwichpanelen, bestaande uit een OSB/3 binnen- en buitenblad met een isolatiekern van polyurethaan, zijn isolatie en drager in één. Hierdoor ontstaat een sterke, slanke, lichtgewicht constructie met een qv;10 waarde van < 0,15. De polyurethaan kern van het SIP-element heeft in vergelijking met standaard houtskeletbouw een betere lambda isolatiewaarde van 0,024 (W/m.K). De panelen worden onderling verbonden met geïsoleerde verbindingsveren. De vloeren zijn uitgevoerd met houten i-joist liggers. Het systeem is geleverd door Kingspan TEK en geplaatst door een gecertificeerd aannemer. Het casco is afgewerkt met staand en liggend donkerrood wildverband metselwerk. De uitdaging hierbij was om de voegen zo smal mogelijk te houden. De gevelopeningen zijn gevuld met antracietkleurige aluminium kozijnen. De dakgoten zijn uitgevoerd in zink.

De woning is na een goed verlopen tweede deel van de bouw door het bouwbedrijf casco aan de opdrachtgevers opgeleverd. De afbouw vindt plaats in eigen beheer waarbij de vergunningsvrije uitbouwen nog worden bekleed met houten latten.

Projectpartijen:
Aannemer(s): Bouwbedrijf Peeman
Ontwerp: Bouwkundig advies- en uitvoeringburo ir. E.H. den Ouden b.i.
Technische uitwerking: i.r. Jeroen Boogaard

Status project: Opgeleverd

Meer info :
SIP panelen: Kingspan TEK
Bron afbeelding(en): Bouwkundig advies- en uitvoeringburo ir. E.H. den Ouden b.i. / Jeroen Boogaard / LENCO Zelfbouw Support

Wil je ook ontzorgd worden bij het realiseren van een nieuwbouw woning op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×