SHOU SUGI BAN WONING – HERKINGEN

IBB

Mijn opdrachtgevers voor dit project woonden in Amsterdam maar wilden verhuizen naar het landelijk gelegen Herkingen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Daar hebben ze een bouwkavel van circa 2.400m2 bemachtigd binnen het kleinschalige project Clinkerlandt. De vraag aan mij was om hen te ontzorgen bij het contracteren van de juiste aannemers en om de bouw van de woning te coördineren.

Werkzaamheden LENCO Zelfbouw Support
Het maken van een plan van aanpak voor de bouwvoorbereiding en de bouw van de woning. Het aanvragen van offertes en het contracteren van de geschikte aannemer(s) en installateur. De bouwbegeleiding en coördinatie van de aannemers gedurende de realisatie van de woning.

Bijzonderheden:
De fundering en begane grondvloer van de woning zijn in beton uitgevoerd. Op deze basis is een zwarte staalconstructie met thermisch verzinkte stalen dakplaten gezet waarvan de gevels zijn gevuld met geïsoleerde houtskeletbouw elementen en strakke zwarte aluminium kozijnen en schuifpuien.

De gesloten geveldelen zijn afgewerkt met zwarte Douglas planken van Burned Wood. Het Douglas hout is volgens de Japanse methode Shou Sugi Ban (yakisugi) verduurzaamd waarmee het UV-bestendig is geworden en de levensduur aanzienlijk is verhoogd. De planken zijn van 100% Nederlands fsc gecertificeerd hout gemaakt.

Op het dak van de woning ligt een epdm dakbedekking en zijn PV panelen geplaatst. De binnenzijde van de woning kenmerkt zich door een industrieel karakter. Binnen de woning is voorzien in een ruime woonkamer met een open keuken, een badkamer en een slaapkamer. De vloeren zijn afgewerkt met een betoncire afwerking. De woning wordt verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Op een later moment wordt aan de achterzijde van de woning nog een pergola geplaatst.

Projectpartijen:
Architect: IX Architects
Aannemer(s): Bouw- en timmerbedrijf A. Veenema, H.C. Doornhein, Klusbedrijf Melsam

Status project: Opgeleverd

Meer info/publicatie :
Bron afbeelding(en) en video: IX Architects
Het project is in 2022 opgenomen in de September editie van The Art of Living Magazine (pag. 314/372).
Het project is ook gepubliceerd op de website van The Art of Living Magazine.

Wil je ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×