verbouwing woning
JAREN VIJFTIG WONING – BERGEN AAN ZEE
21 november 2016
Bouwbegeleiding zelfbouw woning
BOUWBEGELEIDING IN OPDRACHT VAN ARCHITECT
9 december 2016

ZELFBOUW GOEDKOPER DAN SERIEMATIGE BOUW

eigenbouw onderzoek

Onderzoek van STEC groep in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties wijst uit dat zelfbouw / eigenbouw voor gemeenten minder risicovol is. Bovendien liggen de planbegeleidingskosten 30% lager dan bij seriematige woningbouw. En dat komt neer op circa € 4.000,- per woning.

Zelfbouw is goedkoper en minder risicovol dan seriebouw voor gemeenten. Dat valt op te maken uit onderzoek van minister Blok naar elf projecten waarbij de bewoners zelf hun droomwoningen ontwikkelden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat zelfbouw naast projectmatige bouw een effectieve productiemachine kan zijn voor gemeenten. Verschillende voorbeelden tonen daarnaast aan dat zelfbouw gemeenten op de langere termijn ook meer geld kan opleveren in de vorm van grondopbrengst.

Link(s)
http://www.cobouw.nl/sites/default/files/EigenbouwDeMoeiteWaard.pdf
http://www.nporadio1.nl/de-ochtend/onderwerpen/384372-zelf-je-huis-bouwen-met-jan-jaap-kolkman

Project- en bouwbegeleiding
Wilt u ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER