TWEE ZELFBOUW WONINGEN – DEN HAAG

zelfbouw kavel bouwkavel uiver deelplan 20 den haag ypenburg zelfbouw architect EH Architects herenhuis modern statig woning bouwbegeleiding bouwbegeleider

Op kavel 45 en 46 (type Uiver) binnen deelplan 20 van de wijk Ypenburg in Den Haag zijn twee statige zelfbouw woningen gerealiseerd. De opdrachtgevers van kavel 46 (rechts) hebben mij als eerste gevraagd om hen te begeleiden gedurende de bouwvoorbereiding en realisatie van deze zelfbouw woning. Zij hebben mij op een later moment in contact gebracht met de opdrachtgevers van kavel 45 (links) die begeleid heb gedurende de realisatie en oplevering van hun woning.

Werkzaamheden LENCO Zelfbouw Support
Advies bij de totstandkoming van de aanneemovereenkomst (bnr. 46) en afspraken over meer- en minderwerk (bnr.45) met de bouwer. Bouwbegeleiding gedurende de realisatie van beide woningen en begeleiding bij de oplevering ervan.

Bijzonderheden:
De woningen staan in een rijtje met andere zelfbouw woningen en zijn drie verdiepingen hoog.

Het heiwerk van de woning op kavel 46 (rechts) is gerealiseerd met prefab voorgeboorde palen. Beneden is er een woonkamer en een leefkeuken en op de verdiepingen zijn de slaapkamers, een badkamer en een beschut dakterras. De vloeren en wanden van het dakterras worden bekleed met houten planken. Op de overige platte daken komt nog een mos/sedum bedekking en worden circa 12 PV panelen geplaatst. De gemetselde gevels zijn gevuld met aluminium kozijnen met triple glas en zwarte zetwerk kaders. Er worden in alle gevelopeningen op de verdiepingen nog zwarte franse balkonhekken geplaatst. De verwarming van de woning komt tot stand met behulp van een luchtwarmtepomp.

De gevels van de woning op kavel 45 (links) zijn voorzien van gevelstuc en aluminium kozijnen. Aan de voorzijde komt nog een dakterras en aan de achterzijde is een uitbouw gerealiseerd, daar komt nog een sedum begroeiing op. In de woning bevindt zich op de begane grond een woonkamer met open keuken en een schuifpui naar de achtertuin. Op de verdiepingen bevinden zich de slaapkamers, een inloop kleedkamer met aangrenzende badkamer die casco is opgeleverd. De woning is van vloerverwarming voorzien.

Planning:
Ontwerp en bouwvoorbereiding: 2020
Oplevering: 2022

Projectpartijen:
Architect: EH Architects (kavel 46) en 88 Architect (kavel 45)
Aannemer: DHQ Bouw

Status project: Opgeleverd

Meer info :
Bron afbeelding(en): LENCO Zelfbouw Support

Wil je ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER
×