IK BOUW BETAALBAAR – DEN HAAG

De gemeente Den Haag maakt het voor starters op de woningmarkt met een beperkt inkomen mogelijk om met behulp van een SVn-starterslening zelf een huis te bouwen. In navolging op de gemeenten Almere, Nijmegen en Oud-Beijerland zijn daarom door de gemeente Den Haag de eerste twee locaties aangewezen voor de realisatie van in totaal 35 Ik Bouw Betaalbaar woningen.

Sinds 2009 zijn er in Nederland al bijna 1.000 Ik Bouw Betaalbaar woningen gebouwd. Het merendeel van de woningen bevindt zich in Almere, de rest in Nijmegen en Oud-Beijerland. In de periode 2017-2019 zullen daar in Den Haag 35 woningen aan worden toegevoegd. De woningen worden onder de begeleiding van 3 bouwbegeleiders op de locaties Cannenburglaan en Ypenburg (Deelplan 20) gerealiseerd.

Geaccrediteerd bouwbegeleider
Het project begon voor mij in 2016 toen ik via via in contact kwam met Gerard van Evert, oprichter van de Stichting Ik Bouw Betaalbaar. Na een prettige kennismaking vroeg hij me om een aanvraag in te dienen voor een rol als geaccrediteerd bouwbegeleider voor de 35 Ik Bouw Betaalbaar woningen.

Na een strenge selectie ben ik als geaccrediteerd bouwbegeleider voor Ik Bouw Betaalbaar aangesteld en hebben 12 van de 35 opdrachtgevers mij gekozen als hun bouwbegeleider voor de realisatie van hun eigen woning.

Ontwerpfase
Bij de start van het project heb ik met alle 12 opdrachtgevers een startgesprek gevoerd om de uitgangspunten van het project te bespreken. Daarbij zijn ook de woonwensen inzichtelijk gemaakt waarna de basisontwerpen van de woningen verder uitgewerkt konden worden door de verschillende architecten. De 23 woningen op de locatie Ypenburg Deelplan 20 “Woerd” zijn gerealiseerd als Nul-Op-de-Meter woningen.

Vergunning en aanneemovereenkomst
Op basis van de definitieve woningontwerpen zijn de vergunningen aangevraagd en de aanneemovereenkomsten met de aannemers en architecten gesloten. Vervolgens kon de benodigde financiering worden verkregen en is gestart met het uitwerken van de gemeenschappelijke fundering en de aansluitdetails tussen de afzonderlijke woningen. Hierna zijn de plannen getoetst aan het kavelpaspoort en de aanvraag voor een eventuele Starterslening.

Planning uitvoering:
De start van de bouw van de 23 woningen op de locatie Ypenburg Deelplan 20 “Woerd” heeft eind 2018 plaatsgevonden. De 8 woningen op deze locatie van de opdrachtgevers die door mij zijn begeleid zijn inmiddels met succes opgeleverd. De 12 woningen op de locatie Cannenburglaan zijn eind 2019 opgeleverd. Hiervan heb ik 4 opdrachtgevers geholpen met het maken van de juiste keuzes en de bouw van de woningen begeleid.

Status project: Opgeleverd

Meer info: https://www.ikbouwindenhaag.nl/ibb-denhaag.htm

Interview opdrachtgevers Ronaldo en Yvette: www.platformwoonstarters.nl

Bron afbeelding(en): gemeente Den Haag

Wil je ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×