(UPDATE) VRIJE KAVELS “CENTRUMEILAND” AMSTERDAM

zelfbouw amsterdam kavel kavels bouwbegeleider bouwbegeleiding clt houtbouw ontwerp eigen huis bouwen vrijstaand woning kosten kost opzichter directievoering bouwvergadering stichtingskosten modern architect aannemer bouwer

Centrumeiland is de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. In plaats van projectmatige stadsblokken komen hier vooral zelfbouwwoningen.

Centrumeiland wordt een stedelijke woonomgeving en krijgt een sfeervol leefklimaat. Het wordt een compacte wijk met bouwblokken die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat er meer ruimte voor pleintjes en groen. Een voorbeeld hiervan is de bomencarré, deze vormt straks het hart van Centrumeiland. Door het vroegtijdig aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn. Duurzaamheid en rainproof zijn ook belangrijke thema’s.

Belangrijke aandachtspunten bij ontwikkeling van Centrumeiland zijn:

  • tijdelijke initiatieven;
  • zelfbouw in stedelijke setting;
  • het bevorderen van bewegen (‘De bewegende stad’);
  • duurzame ontwikkeling met een focus op regenbestendigheid en zo energieneutraal bouwen en wonen.

Bij energieneutraliteit wordt via systemen koude en warmte uit de grond opgeslagen om huizen in de zomer te verkoelen en in de winter te verwarmen. Het regenbestendig maken van een gebied gebeurt door het opvangen van regenwater op eigen kavels, wadi’s in de openbare ruimte en de aanleg van groene daken.

Door het eiland autoluw te maken en parkeren op straat zoveel mogelijk te beperken, wordt beweging gestimuleerd in de openbare ruimte. Ook de trappen, aangelegd om de hoogteverschillen op het eiland te overbruggen, zetten aan tot bewegen.

Project(en) in uitvoering
LENCO Zelfbouw Support begeleidt op dit moment een opdrachtgever bij het bouwen van een 5-laagse zelfbouwwoning op kavel 7 in blok 5.

Meer informatie (update 24-11-2023)
Er komen in januari 2024 nieuwe individuele zelfbouwkavels beschikbaar op Centrumeiland (IJburg).

De nieuwe kavels liggen in blok 3, in de noordoostelijke hoek van Centrumeiland. Het is het laatste blok op Centrumeiland met Individuele zelfbouwkavels. De kavels in blok 3 worden gefaseerd uitgegeven. Ook komen in januari enkele teruggekomen kavels uit andere blokken op de markt.

Meer info over dit project en de kavels kan je vinden op de websites:

Hallo Centrumeiland‘ en ‘Centrumeiland Individueel

Bron (tekst en afbeelding): Gemeente Amsterdam

Project- en bouwbegeleiding:
Heb je hulp nodig bij het ontwerpen en bouwen van jouw nieuwe woning en wil je te hoge kosten, vertragingen en bouwfouten voorkomen? Dan ben ik de creatieve en oplossingsgerichte bouwbegeleider voor jou. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×