VRIJE KAVELS “GOEDLAND” WILGENRIJK

vrije kavels goedland wilgenrijk maassluis zuid-holland bouwbegeleider architect aannemer begeleiding bouwbegeleiding kennis zelfbouw aanbesteding directievoering adviseur advies

Goedland is een exclusieve, ontspannen, boomrijke en groene omgeving. Een buurt voor vrijstaande huizen, middenin een parkachtig landschap. Dit landschap wordt gevormd door een stevige, lommerrijke bomenrand, die de achtergrond van de buurt vormt. Deze voegt zich op een natuurlijke manier samen met de knotwilgenrijen rondom de historische Weverskade. Waar de rest van Wilgenrijk zich vooral opent naar het omliggende karakteristiek Hollandse landschap, toont Goedland zich meer besloten, met ruime kavels en veel privacy.

De ligging van de ruime vrije kavels en de oriëntatie van de beoogde huizen, maakt wonen in deze buurt heel bijzonder. Uw kavel wordt namelijk bereikt via een kleinschalige doodlopende toegangslaan. Deze entree is volledig met de buurt mee ontworpen en ingericht. Zo wordt deze autoluwe toegang voorzien van een houten landelijk hekwerk en zijn de verlichting, erfafscheiding, dubbele private parkeerplaats en een toegangspoort, onderdeel van het hoogwaardige ontwerp.

De oriëntaties van de voorzijdes van de huizen zijn gericht op het park en de natuurlijke kreek, die volledig autovrij zijn. Hierdoor voelt wonen in Goedland zeer vrij en midden in het landschap. Dit gevoel wordt versterkt doordat de voortuinen de huizen met sfeervolle veranda’s het in groen insteken. Zo wordt binnen op een natuurlijke wijze verbonden met buiten en ontstaat er een knusse plek.

Kenmerken

  • Vrije kavels met kaveloppervlakte tussen de 480 m² en 645 m²
  • Duurzame en klimaatadaptieve oplossingen
  • Autovrije binnengebieden en autoluwe straten

De Kreek en de watercascade
Goedland heeft een unieke signatuur binnen Wilgenrijk: de kreek. Het is een watergang van circa 8 meter breed met aan weerzijden een openbare en natuurlijke oever. Het gebied rondom de kreek ligt als geheel iets verzonken ten opzichte van het woongebied, waardoor het een eigen wereld creëert. Deze watergang vormt een belangrijke verbinding in de waterstructuur. De oevers zijn natuurvriendelijk ingericht en vormen een beschutte leefomgeving voor amfibieën, insecten en vissen. Midden in de kreek ligt een natuurlijk speeleiland met enkele grote bomen. Het eiland is bij uitstek geschikt om in te ravotten en hutten te bouwen. Er is zelfs een trekvlot waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Aan de noordwestkant van Goedland bevindt zich een prachtige watercascade; dit vangt het peilverschil op en is een vriendelijke manier voor vissen om door te kunnen zwemmen. De watercascade wordt tevens gebruikt om een oversteek over de kreek te maken. Het eiland is via twee autovrije bruggen te bereiken.

Meer informatie
Meer info over dit project en de kavels kan je vinden op ‘Zelfbouwkavels Goedland Wilgenrijk‘.

Bron (tekst en afbeelding): Wilgenrijk

Project- en bouwbegeleiding:
Wil je ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan je daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×