LAATSTE ZELFBOUWKAVELS IN NIEUW DELFT

zelfbouw nieuw delft kavels grondgebonden woning architect bouwbegeleider bouwbegeleiding ontwerp eigen huis architectuur centrum kavel kavels

Goed nieuws voor wie graag in het centrum van Delft een eigen zelfbouwwoning wil bouwen: in het voorjaar van 2023 komen er nieuwe zelfbouwkavels beschikbaar in het zuiden van Nieuw Delft. De kavels liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht en worden verkocht door de gemeente Delft. Het is de laatste reeks zelfbouwkavels in Nieuw Delft.

Maak uw woondroom waar in samenwerking met bouwbegeleider LENCO Zelfbouw Support!

Aanbod
Er komen ongeveer 16 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels beschikbaar. Op een zelfbouwkavel is ruimte voor een grondgebonden woning met eigen tuin, of een kleinschalig appartementengebouw met maximaal 3 woningen. Op de groepskavels kan je met een zelfbouwgroep tot ongeveer 15 woningen realiseren, bijvoorbeeld in de vorm van een appartementengebouw. Op de kavels is ook ruimte voor andere functies zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis. Gemeente Delft adviseert om een architect en een bouwbegeleider in de hand te nemen.

LENCO Zelfbouw Support is specialist in het begeleiden van particuliere opdrachtgevers die een woning willen bouwen op een zelfbouwkavel.

Zelfbouw, hoe werkt dat?
Waar je bij reguliere bouw vaak een kant-en-klare woning koopt van een ontwikkelaar, heb je bij zelfbouw zelf de touwtjes in handen. Je koopt zelf een kavel, schakelt een bouwbegeleider en een architect in om het ontwerp te maken, je kiest een aannemer en vraagt de vergunning aan. Dat betekent dat je – binnen bepaalde spelregels – een huis kunt bouwen dat aan al jouw woonwensen voldoet. Van de constructie, tot de indeling van de kamers en het materiaal op de gevel. Alle spelregels vind je in het kavelpaspoort, dat inmiddels is gepubliceerd op de website van Nieuw Delft.

Interesse?
Wil je op de hoogte blijven? De verkoop door de projectorganisatie vindt plaats via een inschrijfprocedure. Op 16 november 2022 is de eerste informatieavond gehouden. Sindsdien is er ook meer bekend over het aantal en soort kavels, de spelregels en over hoe je zich kunt inschrijven. Je kan je tussen 10 en 26 maart 2023 inschrijven voor de loting van de kavels. Op de kavelkiesdag kan je een optie nemen op een kavel. De uitgifte van de kavels staat gepland in de eerste helft van 2023.

Nieuwsgierig naar hoe zelfbouw in zijn werk gaat en hoe dit eruit kan zien? Neem dan contact op om samen een rondje in Nieuw Delft te lopen, waar al veel zelfbouwers wonen. Kijk ook onderstaande video’s over zelfbouw in Nieuw Delft:

Zelfbouwer Martijn vertelt over zijn zelfbouwhuis in de Coendersbuurt
Gebiedsmanager Ruud de Graaf vertelt over zelfbouw in Nieuw Delft

Meer info
Bron (tekst en afbeeldingen): NieuwDelft.nl
Projectwebsite: www.nieuwdelft.nl

Project- en bouwbegeleiding:
Wil je ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een grondgebonden woning op een kavel? LENCO Zelfbouw Support is gevestigd in Delft kan je daar uitstekend bij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

- GRATIS ADVIESGESPREK -
×