GEMEENTEN

Als gemeente wilt u aan particulieren (PO) de ruimte bieden voor het realiseren van zelfbouw woningen op vrije bouwkavels.

De verkoop van de kavels doet u zelf, evenals het aanpassen van het bestemmingsplan. U wilt de kopers volledig informeren over wat hen te wachten staat. Zo kunnen de projecten volgens planning worden gerealiseerd.

LENCO Zelfbouw Support levert u als betrouwbare kavelcoach deskundige ondersteuning en kan het volgende voor u verzorgen:

  • In gesprek gaan met potentiële kavelkopers om hen te informeren over de mogelijkheden binnen een zelfbouw project.
  • Zelfbouwers inzicht geven over de haalbaarheid van hun bouwplannen. In een persoonlijk gesprek worden de planning, de risico ́s en de kosten van hun bouwplan besproken.
  • Input leveren voor het samenstellen van een gebiedspaspoort of kavelpaspoort.

LENCO Zelfbouw Support heeft onlangs in samenwerking met de gemeente Den Haag 35 Ik Bouw Betaalbaar woningen voor starters op de woningmarkt opgeleverd. Zie voor meer info over dit project: Interview opdrachtgevers Ronaldo & Yvette - Ik Bouw Betaalbaar Den Haag

CONTACT

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Ik wil contact

PROJECTEN

Lees meer over de projecten waar LENCO Zelfbouw Support aan werkt.

Lees meer
Uit onderzoek van STEC groep in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties blijkt dat eigenbouw / zelfbouw voor gemeenten minder risicovol is en de planbegeleidingskosten 30% lager liggen dan bij seriematige bouw. Met deze besparing (circa € 4.000,- per woning) kunt u als gemeente een bouwbegeleider inzetten die de particuliere zelfbouwers begeleidt naar het succesvol realiseren van hun woning. En dat is ook in úw voordeel.
CONTACT FORMULIER
×