GEMEENTEN

Als gemeente wilt u aan particulieren (PO) de ruimte bieden voor het realiseren van een zelfbouw woning** of het verbouwen van een klushuis.

De verkoop van de kavels en klushuizen doet u zelf, evenals het aanpassen van het bestemmingsplan. U wilt de kopers volledig informeren over wat hen te wachten staat. Zo kunnen de projecten volgens planning worden gerealiseerd.

LENCO Zelfbouw Support levert u als kavelcoach deskundige ondersteuning en kan het volgende voor u verzorgen:

  • In gesprek gaan met potentiële kavelkopers en 'klussers' om hen te informeren over de mogelijkheden binnen een zelfbouw project.
  • Zelfbouwers en 'klussers' inzicht geven over de haalbaarheid van hun (ver)bouwplannen. In een persoonlijk gesprek worden de planning, de risico ́s en de kosten van hun (ver)bouwplan uiteen gezet.
  • Input leveren voor het samenstellen van een gebiedspaspoort of kavelpaspoort.

LENCO Zelfbouw Support werkt op dit moment in opdracht van de gemeente Capelle a/d IJssel, gemeente Dordrecht en gemeente Heusden.

** Uit onderzoek van STEC groep in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties blijkt dat eigenbouw / zelfbouw voor gemeenten minder risicovol is en de planbegeleidingskosten 30% lager liggen dan bij seriematige bouw. Met deze besparing (circa € 4.000,- per woning) kunt u als gemeente een bouwbegeleider inzetten die de particuliere zelfbouwers begeleidt naar het succesvol realiseren van hun woning. En dat is ook in úw voordeel.

PROJECTEN

Wilt u weten aan welke projecten LENCO Zelfbouw Support werkt?

Lees meer

PARTICULIEREN

Wilt u een eigen huis bouwen op een kavel of een woning of klushuis grondig verbouwen?

Lees meer

CONTACT

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op