schets kantine AV'40
CLUBGEBOUW AV’40 – DELFT
5 oktober 2016
zelfbouw De nieuwe Mient gemeente
DE NIEUWE MIENT – CAPELLE A/D IJSSEL
31 mei 2016

VILLA – VOORHOUT

Aan het begin van 2016 had ik een leuk gesprek met een familie uit Voorhout. Zij waren voornemens een zelfbouw woning te gaan realiseren op een kavel (610 m2) binnen het plan “Villaparck Cupido” in het buitengebied van Voorhout.

Vanwege een ruimte voor ruimte regeling (GOM regeling), een overeenkomst met de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij en het bestemmingsplan Rijnsburgerweg 8 te Voorhout (gemeente Teylingen), mochten op het erf van een voormalige boerderij negen prachtige villa’s worden gebouwd. Elk maximaal 750 m3 groot.

Programma van eisen en wensen
De opdrachtgevers hadden hun wensen en eisen voor wat betreft de stijl, de vorm en de afwerking van de woning al gedetailleerd op papier gezet. Inmiddels was er contact geweest met STOL architecten (planontwerp Villaparck Cupido) en diverse catalogusbouwers om de mogelijkheden voor ontwerp en realisatie te bespreken.

Offertes en overeenkomst met aannemer
De familie gaf opdracht voor het financieel en inhoudelijk beoordelen van de offertes en ontwerpen van 3 verschillende catalogusbouwers. Op basis van mijn aanbestedingsadvies dat hieraan was gekoppeld is er een afspraak gemaakt met 1 van de bouwers om hun offerte en tekeningen te bespreken. Tijdens dit gesprek werden ook afspraken gemaakt over de inhoud van de definitieve offerte en de voorwaarden aan een eventuele opdracht. Hiermee kon naar wens van de opdrachtgevers worden gegarandeerd dat de prijs voor de woning een vaste prijs zou zijn waar geen ‘open eindjes’ aan zouden zitten.

Op basis van mijn advies en de bijbehorende afspraken is door de opdrachtgevers een ontwerpovereenkomst en een realisatieovereenkomst ondertekend met de aannemer.

Planning
In 2016 is de omgevingsvergunning door de gemeente Teylingen verleend en is gestart met de bouw van de woning. Na een succesvolle uitvoering is de woning medio 2017 opgeleverd.

Status project: Afgerond

Meer info:
Bron afbeeldingen: STOL architecten / Desaunois

Wilt u ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

GERELATEERD