Verbouwing appartement Oegstgeest
APPARTEMENT – OEGSTGEEST
23 mei 2016
kantoor Koppert
KANTOOR KOPPERT – BERKEL EN RODENRIJS
14 mei 2016

KANTOOR NAUTADUTILH – ROTTERDAM

NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam. Na de renovatie van het kantoor in Amsterdam was ook het kantoor in Rotterdam toe aan beter passende huisvesting. LENCO Zelfbouw Support heeft NautaDutilh (in dienst van bbn adviseurs) als projectmanager geadviseerd bij het realiseren van de tijdelijke huisvesting en het inrichten van 10.000 m2 kantoor in de nieuwbouw.

NautaDutilh huurde kantoorruimte in de Weena Point Tower en kreeg in 2009 de mogelijkheid om te verhuizen naar duurzamere en beter passende kantoorruimte. In het nieuw te bouwen 125 meter hoge BREEAM-Excellent kantoorcomplex “First Rotterdam” waren de bovenste 10 verdiepingen voor NautaDutilh beschikbaar. Naast een groot aantal werkplekken werd ook voorzien in een vergadercentrum, een bedrijfsrestaurant met aparte koffiebar en een bibliotheek.

Programma van eisen
De uitgangspunten voor de nieuwe huisvesting zijn vastgelegd in een gedetailleerd Programma van Eisen dat onderdeel is geworden van de samenwerkings- en huurovereenkomst. Dit fungeerde als stevige basis en als toetsingsdocument voor de totstandkoming van het casco kantoorontwerp (inclusief huurderswensen) en de ontwikkeling van het inbouwpakket.

Adviseurs
Met het door ons ontwikkelde Programma van Eisen en een investeringsraming werden de kwaliteit en de totale kosten van het project bewaakt. Voor het maken van het interieurontwerp zijn een interieurarchitect, een installatieadviseur en een horeca adviseur gecontracteerd. Samen met deze adviseurs en de opdrachtgever is onder mijn leiding het Programma van Eisen uitgewerkt tot een aanbestedingsgereed ontwerp.

Planning:
De bouwvergunning voor het casco kantoor is in 2012 verleend. De oplevering van het inbouwpakket vond begin 2016 plaats.

Status project: Afgerond

 

GERELATEERD