villa oude leede pijnacker nootdorp ruimte voor bouwbegeleiding bouwbegeleiding architect2go zelfbouw kavel aannemer aanneemovereenkomst offerte natuurgevelsteen jatoba zink
NIEUWBOUW VILLA – OUDE LEEDE
7 november 2019
verbouwing transformatie woning den haag bouwbegeleiding architect tekenbureau bouwvergunning omgevingsvergunning begeleiding toezicht directievoering aannemer renovatie souterrain industrieel
TRANSFORMATIE WONING – DEN HAAG
12 september 2019

2^1 KALKHENNEP WONINGEN – ROTTERDAM

kalkhennep rotterdam duurzaam energiezuinig zelfbouw kavel kavels bouwbegeleiding bouwbegeleider leemstuc kalkstuc

In september 2019 werd ik vanuit mijn netwerk benaderd door een Amsterdamse stichting die vergevorderde plannen had voor het realiseren van een bijzonder duurzaam project. Het betreft de nieuwbouw van een 2^1 woning in het zuiden van Rotterdam.

Werkzaamheden LENCO Zelfbouw Support
Begeleiding van de opdrachtgever en ontwerpende partijen bij de bouwvoorbereiding van het project en het contracteren van diverse aannemers voor de uitvoering van het project. Bouwbegeleiding tijdens de uitvoering inclusief het organiseren en voorzitten van bouwvergaderingen. Het verzorgen van de voorschouw en oplevering.

Bijzonderheden:
De woningen worden beiden voorzien van een ondergrondse kelder. De wanden, vloeren en daken van de woningen bestaan uit prefab kalkhennep houtskeletbouw elementen met deels stalen liggers en kolommen. Het dak krijgt een afwerking met Fraké hardhouten latten en een groot aantal dakvensters en PV panelen. De gevels worden ingevuld met blank gelakte houten kozijnen en afgewerkt met een fraaie kalkstuc en kunststeen waterslagen. De binnenmuren en plafonds worden grotendeels van leemstuc voorzien, de sanitaire ruimten van beton-ciré. Het gebruik van kalkhennep in combinatie met leemstuc en kalkstuc zorgt ervoor dat de gevelconstructie geheel dampopen is.

Planning:
Ontwerp en bouwvoorbereiding: 2019
Realisatie en oplevering: 2020/2021

Projectpartijen:
Architect: Bureau SLA
Aannemer fundering en casco: Dun Agro
Aannemer(s) afbouw: Verhoeven Bouw ‘t, Installatiebedrijf M. Schroevers, Stucadoorsbedrijf C. Thuijls

Status project: In uitvoering

Meer info :
Bron afbeelding(en): LENCO Zelfbouw Support

Wilt u ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER