zelfbouw Rubenssingel gemeente
RUBENSSINGEL – CAPELLE A/D IJSSEL
27 mei 2016
kantoor NautaDutilh
KANTOOR NAUTADUTILH – ROTTERDAM
16 mei 2016

APPARTEMENT – OEGSTGEEST

De familie Pasqual-Van der Landen kocht in 2014 van een projectontwikkelaar een nieuwbouw appartement in Oegstgeest. Het appartement werd gelijkvloers uitgevoerd en was vanaf maaiveld goed per lift te bereiken. Dit was belangrijk voor de opdrachtgevers aangezien een van hen een lichamelijke handicap heeft.

Na de aankoop van het appartement in 2014 is er divers overleg met de projectontwikkelaar en de aannemer geweest over een klein aantal gewenste aanpassingen aan de woning. Helaas bleek dit slechts beperkt mogelijk.

Aanpassingen indeling
Samen met de familie heb ik gezocht naar de mogelijkheden om het appartement verrassender en economischer in te delen. Hieruit volgde een schetsontwerp met een nieuwe indeling. Op basis van de tekeningen, een technische omschrijving en een planning is aan 3 aannemers gevraagd een offerte aan te bieden voor de verbouwing.

De woning is volledig gestuct en gesaust en voorzien van een ruimere entreehal (rolstoeltoegankelijk). Er zijn diverse aanpassingen verricht aan de elektrische installatie en de standaard woningbouwdeuren zijn vervangen door hardglazen (schuif)deuren.

Planning
De opdrachtgevers vroegen mij in oktober 2015 met hen mee te denken over een plan om de woning na oplevering alsnog volledig te verbouwen. Bij de oplevering van het appartement door de ontwikkelaar heeft LENCO Zelfbouw Support een opleveringskeuring uitgevoerd. Dit was begin 2016. Na de oplevering is direct gestart met de verbouwing en deze is in ruim 2 weken afgerond.

Status project: Opgeleverd

Wilt u ook ontzorgd worden bij het duurzaam (en energiezuinig) verbouwen of renoveren van een bestaande woning? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER