vrije kavels goedland wilgenrijk maassluis zuid-holland bouwbegeleider architect aannemer begeleiding bouwbegeleiding kennis zelfbouw aanbesteding directievoering adviseur advies
VRIJE KAVELS “GOEDLAND” WILGENRIJK
29 juni 2020
nesselande vrije kavels kavel zelfbouw eigen huis bouwen woning moderne villa grond uitzicht architect bouwbegeleider bouwbegeleiding ontwerpen kosten goedkoop budget begeleiding adviseur rotterdam zuid-holland proces planning architectuur vergunning bouwkundige directievoering opzichter kosten
23 VRIJE KAVELS “NESSELANDE” ROTTERDAM
1 september 2020

VRIJE KAVELS “CENTRUMEILAND” AMSTERDAM

zelfbouw amsterdam kavel kavels bouwbegeleider bouwbegeleiding clt houtbouw ontwerp eigen huis bouwen vrijstaand woning kosten kost opzichter directievoering bouwvergadering stichtingskosten modern architect aannemer bouwer

Centrumeiland is de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. In plaats van projectmatige stadsblokken komen hier vooral zelfbouwwoningen. Bewoners dragen zo in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk.

Centrumeiland wordt een stedelijke woonomgeving en krijgt een sfeervol leefklimaat. Het wordt een compacte wijk met bouwblokken die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat er meer ruimte voor pleintjes en groen. Een voorbeeld hiervan is de bomencarré, deze vormt straks het hart van Centrumeiland. Door het vroegtijdig aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn. Duurzaamheid en rainproof zijn ook belangrijke thema’s.

Belangrijke aandachtspunten bij ontwikkeling van Centrumeiland zijn:

  • tijdelijke initiatieven;
  • zelfbouw in stedelijke setting;
  • het bevorderen van bewegen (‘De bewegende stad’);
  • duurzame ontwikkeling met een focus op regenbestendigheid en zo energieneutraal bouwen en wonen.

Bij energieneutraliteit wordt via systemen koude en warmte uit de grond opgeslagen om huizen in de zomer te verkoelen en in de winter te verwarmen. Het regenbestendig maken van een gebied gebeurt door het opvangen van regenwater op eigen kavels, wadi’s in de openbare ruimte en de aanleg van groene daken.

Door het eiland autoluw te maken en parkeren op straat zoveel mogelijk te beperken, wordt beweging gestimuleerd in de openbare ruimte. Ook de trappen, aangelegd om de hoogteverschillen op het eiland te overbruggen, zetten aan tot bewegen.

Meer informatie
Vanaf 4 december 2020 kan er worden ingeschreven op 10 individuele zelfbouw kavels. Meer info over dit project en de kavels kunt u vinden op de websites:

Hallo Centrumeiland‘ en ‘Centrumeiland Individueel

Bron (tekst en afbeelding): Gemeente Amsterdam

Project- en bouwbegeleiding:
Wilt u ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER