kavels park 16hoven rotterdam riethoven leeuwenhoekhof beekweg rietzoom
NIEUWE ZELFBOUWKAVELS “PARK 16HOVEN” ROTTERDAM
22 maart 2019
delft zelfbouw kavels eigen huis bouwen architect bouwbegeleider kosten bouwkosten veld 6 van leeuwenhoekkwartier nieuw delft
INFOAVOND KAVELPASPOORTEN NIEUW DELFT VELD 6
20 mei 2019

KLUSWONINGEN EN ZELFBOUWKAVELS LEIDEN

De Nijverheid Leiden zelfbouwkavels vrije kavels klushuis klushuizen kluspand centrum leiden steenvlinder bouwbegeleiding architect bouwbegeleider kosten eigen huis bouwen

Op zoek naar een unieke woning die voldoet aan al uw wensen? En bent u gek op monumentale panden? In en rondom een voormalige Nijverheidsschool aan de Toussaintkade in Leiden biedt Steenvlinder diverse kluswoningen en zelfbouwkavels  aan.

De Nijverheid ligt pal in het Haagwegkwartier (Noord). Deze buurt wordt ook wel de Schrijversbuurt genoemd en ligt direct naast de historische binnenstad van Leiden. Een wijk met lange historie, wat te zien is aan stellingmolen D’Heesterboom en fraaie panden als Villa Rozenhof en Huize Ter Wetering. Ook de Nijverheidsschool is monumentaal. De oudbouw uit 1958 heeft opvallende glas-in-loodramen in de hal.

In de buurt bevinden zich veel restaurants: Woods aan de Rijn ligt zo’n beetje naast de Nijverheid. Je fietst richting de stad zo langs de Leidse Lente, de Hortus Botanicus naar station Leiden Centraal. Belangrijke uitvalswegen, zoals de A44, liggen hier om de hoek.

Kluswoningen
Tovert u het liefst een oud klaslokaal om tot moderne loftwoning? Dan bieden de kluswoningen in de oude school u enorme kansen. Benut dan de hoge plafonds, de oude fietskelder en het dak om iets unieks te maken. Te gek!

In de oude Nijverheidsschool komen in totaal 48 kluswoningen, variërend van 41 m2 tot 186 m2. Hiervan zijn 25 kluswoningen gereserveerd voor Stichting Fundering. De kluswoningen bevinden zich in het monumentale schoolgebouw, in de gymzaal en in het jongere gebouw dat in de jaren ’90 is bijgebouwd. Iedere plek in het gebouw heeft zijn eigen mogelijkheden en daarom is er voor elke kluswoning een eigen kluspaspoort.

Wist u dat iedere kavel een eigen stukje op het dak heeft voor zonnepanelen? En je krijgt ook nog eens € 5.000,- korting op de kluskavelprijs als u er zonnepanelen op plaatst! Steenvlinder stelt gratis één deelauto ter beschikking aan alle bewoners van De Nijverheid. Bekijk de voorwaarden in het kavelpaspoort.

Zelfbouwkavels
Naast de oude Nijverheidsschool komen 24 ruime zelfbouwkavels, variërend van 54 m2 tot 111 m2. Iedere kavel heeft zijn eigen mogelijkheden en daarom is er voor elke kavel een eigen kavelpaspoort.

Meer informatie
Meer informatie over de kavels, de mogelijkheden en de prijzen is te vinden op de pagina ‘De Nijverheid Leiden‘.

Bron (tekst en afbeelding): Steenvlinder

Project- en bouwbegeleiding
Bent u van plan om een bouwkavel of kluswoning aan te kopen of heeft u deze al in optie? En wilt u daarbij meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en kosten voor het hele project. LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

CONTACT FORMULIER