kavels rietzoom park16hoven
ZELFBOUWKAVELS “RIETZOOM” PARK 16HOVEN
15 augustus 2017
Architectuurguide
LENCO OPGENOMEN IN ‘NATIONALE ARCHITECTUURGUIDE’
28 november 2017

ZELFBOUWKAVELS “SCHAPENATJESDUIN” DEN HAAG

schapenatjesduin

Een eigen huis bouwen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. Binnen dit plan zijn 17 kavels te koop voor een vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows.

Zelfbouwkavels
Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. Voor het bouwen zijn weinig bouwregels en veel mogelijkheden. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

Het totale plan gaat uit van:

  • 58 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.
  • 2 appartementengebouwen met in totaal 66 sociale huurwoningen die door een corporatie worden gebouwd.

Besloten woonwijk
Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen
De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. De woningen worden gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo zijn de woningen op de toekomst voorbereid.

Welstandsvrij bouwen
Voor iedere bouwkavel wordt een kavelpaspoort opgesteld met eisen waaraan de woning moet voldoen. Hierin staat bijvoorbeeld het bouwvlak, het aantal bouwlagen, de maatvoering en de materialisatie. De verdere invulling staat de kavelkopers vrij. Ze maken zelf of laten door een architect een ontwerp maken, vragen een vergunning aan en gaan daarna individueel met een aannemer aan de slag met bouwen. De ontwerpen worden niet getoetst aan de welstandseisen. Voor Kijkduin geldt wel een beeldkwaliteitsplan. De regels hiervan zijn opgenomen in het kavelpaspoort. De koper staat er niet alleen voor. Een koperscoach van de gemeente wordt per locatie aangesteld en helpt de kavelkopers met de aan de gemeente gerelateerde zaken.

Parkeren
Parkeren voor bewoners wordt op eigen terrein opgelost. De vrijstaande en geschakelde woningen hebben elk minimaal 1 parkeerplaats in de voortuin. De patiowoningen realiseren een inpandige parkeerplaats.

Belangrijke data
Kavelinschrijving : 8 november 2017

Bron: www.ikbouwindenhaag.nl

Project- en bouwbegeleiding
Wilt u ook ontzorgd worden bij het ontwerpen en bouwen van een eigen huis op een kavel? LENCO Zelfbouw Support kan u daarbij helpen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06-12407184.

 

CONTACT FORMULIER